Održana 12. sjednica Sektorskog nadzornog odbora

Dvanaesti po redu sastanak Sektorskog nadzornog odbora za Operativni program za regionalnu konkurentnost održan je  22. svibnja 2013. godine u Zagrebu, u Hotelu Westin. Predstavnici resornih ministarstva nadležnih za provedbu Operativnog programa, Europske komisije i Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, kao i predstavnici partnerskih institucija, civilnoga društva, socio-ekonomski partneri te predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave raspravljali su o statusu provedbe projekata Operativnog programa te o izazovima i preprekama koje provedba projekata pred njih postavlja. 
Pored toga, rasprava se povela i o uspješnosti trošenja sredstava Operativnog programa odnosno apsorpciji, ispunjenju pravila N+3 te mjerama za ublažavanje rizika od gubitka doznačenih sredstava. Na sastanku je također predstavljeno godišnje revizorsko izvješće Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije (ARPA).
 
Na kraju sjednice raspravljalo se o modifikaciji Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2013 kao i o pripremama za OP za 2013. godinu u sklopu Strukturnih fondova.
 
Bio je to posljednji sastanak Sektorskog nadzornog odbora za komponentu IIIC programa IPA kojim supredsjeda Ministarstvo gospodarstva budući će idući sastanak biti održan nakon ulaska u EU te će njime supredsjedati Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU kao Upravljačko tijelo za Operativni program za regionalnu konkurentnost.

24.05.2013