Održana konferencija "Obrtnici u procesu pridruživanja EU"

Pazin, 2. 2. 2012. godine, u pazinskom Spomen domu održana je konferencija „Obrtnici u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji".

 

Cilj je bio pružiti relevantne informacije o fondovima EU poduzetnicima, obrtnicima i ostalima koji su se odazvali pozivu Obrtničke komore Istarske županije, kao organizatoru ovog događaja.

 

Teme konferencije kretale su se od samog početka sklapanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i EU, otkada Hrvatska ima pravo koristite određene fondove EU do iskustva Istarske županije u pisanju i realizaciji projekata.

 

Gosti predavači bili su Manuela Hrvatin kao stručna savjetnica za međunarodnu suradnju Istarske županije. Prisutnima je predstavila mogućnosti EU financiranja za Istarsku županiju. Tomislav Belovari iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU je predstavio projektni ciklus projekta koji kreće od ideje, pa sve do njegove realizacije. Ivana Gorički iz Uprave za Operativni program za regionalnu konkurentnost upoznala je prisutne sa mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost. Načelnik Odjela za razvojne programe i kapitalna ulaganja Marin Kukoč predstavio je IPARD program u RH. Igor Jurčić i Anica Dobran- Černjul govorili su o dosadašnjim iskustvima Istarske županije sa fondovima EU. Kraj izlaganja obilježio je Cveto Križan iz Območne Obrtno- podjetniške zbornice iz Kopra koji je naše poduzetnike i obrtnike upoznao sa iskustvom slovenskih obrtnika i malih poduzetnika u korištenju EU sredstava.

 

08.02.2012